Kontakt
Udruženje
Samohranih Roditelja
Socijalno–humanitarna organizacija
Beograd, ul. Sazonova 119
Telefon : 011 2863950
Fax : 011 2836096
Mobilni telefon : 064 1421775
PIB: 102198288
Ž.rn.: 205–22757-08
E-Mail:
udruz-sam-rod@beotel.net

O nama

Udruženje Samohranih RoditeljaU posleratno doba, kroz lična iskustva predsednice udruženja Vere Totić, I ostalih osnivača, rodila se ideja da se samohranim roditeljima mora pružiti pomoć koja im je neophodna kako zbog jednog nosioca porodice tako i zbog spleta okolnostikoje su otežavale normalan život a prvenstveno normalan, zdravi pravilan razvoj dece. Za svoju samohranost oni nisu krivi jer ih ima udovaca, žena koje nisu iz 17. veka, kao i onih koji su smatrali da imaju pravo da imaju svoje potomstvo, osnovano je Udruženje Samohranih Roditelja.

Udruženje Samohranih roditelja je osnovano 14.07.2000. godine sa dozvolom rada na teritoriji cele Jugoslavije, zatim zajednice Srbije i Crne Gore, proglašenjem Republike Srbije za Srbiju.

Osnovni cilj i motiv Udruženja je pružanje raznih oblika pomoći svojim članovima, a prvenstveno njihovoj deci. Počeli smo sa pružanjem pomoći u hrani, higijeni, odeći, obući i vremenom širili oblike pomoći na letovanja za decu, školski pribor, jednodnevne izlete, paketiće za Novogodišnje i Božićne praznike, a zbog sve većeg siromaštva stupanjem na snagu novog porodičnog zakona 2005. Godine, kao oblik pomoći uvrstili smo i pružanje kompletne besplatne pravne pomoći. Ovakvim radom mnoga deca su dobila i zvanično svoga oca, doprinose za izdržavanja, krivično gonimo neplatiše doprinosa ( alimentacije ) i sprečavamo sudskim presudama sve vrste nasilja u porodici.

Naš rad je bio i biće baziran na donacijama ljudi dobre volje i svih onih koji osim finansijske mogućnosti u sebi imaju i dovoljno razumevanja za ovu populaciju.

Većina naših uspeha je ostvarena zahvaljujući stalnim donacijama gradskih opština Vračar, Novi Beograd, Zvedara, zatim JKP Gradske Pijace,ATP Lasta, Uprava za sport pri Ministarstvu sporta i omladine,OFY Company itd.

Sve ove uspehe postižu pet volontera koji su neki i sami samohrani roditelji pa čak neki od njih i korisnici MOP-a jer je ovo udruženje od početka rada pa do danas samo sebe finansiralo. Moralo je da plaća troškove kancelarije, prevoza, ostvarenih robnih donacija, prevoza Predsednice na ročišta po Beogradu i Srbiji, jer ga nije imao ko nenamenski finansirati. Članarina koju zbog svoje materijalne nemoći preko 60% članstva nije imalo da plaća – Udruženje je uglavnom u dugovima. Ovo nas nije omelo da svaku godinu završimo sa robnim donacijama u vrednosti od oko 1.800.000,00 dinara.

U ovom momentu u Udružejnu ima 970 članova, od kojih je 220 samohranih očeva.Created and hosted by BeoBytes.